El procés lectoescriptor té molt a veure amb el ritme maduratiu de cada infant. Per això, és important acompanyar-lo en cada pas que faci. A l’escola treballem potenciant el mètode fonètic i tot seguit passem al sil.làbic. Fent protagonistes als infants dels seus propis aprenentatges. L’alfabetització infantil va més enllà de les habilitats de la lectura i l’escriptura.

Actualment, la neuroeducació, a partir de conèixer el cervell i veure’l en acció a l’hora de llegir i escriure ha posat de manifest que no està preparat per a tal cosa, és per això, que cal anar practicant i treballant, Cal modelar el cervell.

“ S’aprèn a llegir i a escriure, llegint i escrivint”.

Sabem que és un procés llarg i no s’acaba fins els 7 o 8 anys. A la nostra etapa donem molta importància al treball previ de les habilitats prelectores.

És necessari que donem espais als nens i nenes on es puguin explicar per fomentar el llenguatge oral. No avançar-nos al que sabem que volen dir i ja donar-ho per fet. Han de ser capaços de poder expressar necessitats, desitjos i emocions. Aquest treball ha de ser conjunt a l’escola i sobretot a casa.

A l’escola ens centrem en fer activitats on es fomentin els diferents GRAFISMES on puguin adquirir una correcta motricitat.

Treballem amb la identificació de les diferents grafies del nostre nom , establint també una RELACIÓ FONEMA-GRAFEMA.

Diferents tasques on aparegui molta CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA.

…i més endavant, ens iniciem amb l’ESCRIPTURA d’algunes PARAULES quan ja dominen tots els sons .

Finalment, en tot aquest procés destaquem la importància d’explicar contes als nostres infants per tal que puguin adquirir vocabulari, sentin diferents entonacions dels diferents personatges i d’aquesta manera potenciin la seva imaginació.

BENVINGUTS AQUEST APASSIONANT MÓN DE LES LLETRES. ENS AJUDEU A CONVERTIR ALS NOSTRES INFANTS ENS GRANS LECTORS / ES?

SOM-HI !!!