Els alumnes de 3r de primària durant el 1r trimestre han treballat el tema de la localitat.

Per finalitzar el tema els alumnes van preparar unes exposicions de diferents municipis triats per ells, on han hagut de buscar informació sobre tots els aspectes  que havien treballat durant el tema. 

La informació a cercar i a investigar eren les diferents característiques que té cada municipi i el fan especial. Com per exemple:  la localització, les  tradicions, la cultura, la gastronomia, si hi vivia o havia viscut algun personatge il·lustre, quin és el seu escut, si té himne, etc…

És una activitat que considerem que és una bona manera de incentivar i fomentar espais de diàleg i comunicació d’una forma més engrescadora al ser municipis coneguts per ells. Així també poden explicar experiències pròpies, viscudes per ells, en el seu àmbit més proper.

El fet que sigui una vivència pròpia, afavoreix l’aprenentatge significatiu i els resulta més fàcil transmetre la informació als seus companys.

Hem fet un treball previ de les estratègies que han de tenir en compte a l’hora de parlar davant del grup i de com s’ha d’estructurar una exposició oral:

  • Presentació

  • Explicació de la informació de manera ordenada.

  • Torn de preguntes

  • Comiat

Cada alumne triava la manera com volia presentar la informació, ja fos digital o escrita.

Al mateix temps aquest tipus d’activitat també serveix per treballar la confiança en un mateix i la seguretat personal a l’hora de parlar en públic, fent èmfasi en la postura corporal, el to de veu, la gesticulació…

L’expressió oral, no és un saber innat, és una habilitat lingüística que hem d’anar adquirint mica en mica i així anirem agafant més riquesa expressiva i cada vegada estarem més segurs del que volem comunicar i utilitzant el vocabulari més adequat.

Els alumnes han gaudit i han après molt descobrint diferents municipis i vivències personals dels seus companys.