El passat divendres, els alumnes de 5è de primària de l’escola van tenir l’oportunitat de fer una excursió molt emocionant a les “Caves Blanchet” i a la fàbrica de xocolata “Simon Coll” (Espai Xocolata). Tots els nens i nenes estaven molt il·lusionats, ja que era una sortida diferent i divertida.
Al matí, van agafar l’autocar en direcció a Vilafranca del Penedès. La primera parada va ser a les “Caves Blanchet”, on els va rebre un guia molt simpàtic que els va explicar la història de les caves i el procés de producció del cava. Els alumnes van poder veure el procés d’elaboració des que arriba el raïm a la bodega fins que surt l’ampolla. També van aprendre on i com es guarda el cava i les diferents varietats de raïm que s’utilitzen. Es van sorprendre de la posició i gir de les ampolles així com de l’olor que s’ensumava dins. Els hi va encantar!
Després de la visita a les caves, van continuar cap a la fàbrica de xocolata “Simon Coll”. Allí, els van mostrar com es fa la xocolata, des de la selecció dels grans de cacau fins a l’embalatge del producte final. Els alumnes van quedar fascinats amb el procés i, al final de la visita, van tenir l’oportunitat de fer una petita degustació de diferents tipus de xocolata. La xocolata negra va ser la preferida de molts!
Un cop acabades les visites, van tornar a les caves per dinar. Allà, van compartir els seus aperitius i entrepans, i van aprofitar per jugar una estona al voltant. Al final del dia, els alumnes tornaven a casa amb un somriure a la cara i moltes experiències noves. Va ser una excursió inoblidable que els va ensenyar sobre el món del cava i la xocolata, i que segurament recordaran durant molt de temps.