LA HISTÒRIA DEL FUTUR

El món ha canviat radicalment.

Una mostra recent que ens fa fer aquesta afirmació ha estat  la pandèmia, la qual ens ha posat a tots/es davant d’un mirall i ha posat de manifest que l’espècie humana és molt més fràgil del que pensàvem. L’emergència climàtica obre cada dia els telenotícies. Si no prenem acció i som conscients que cada acte que realitzem té un impacte directe en la nostra salut i en la del planeta, la situació no millorarà.

L’escola no és una bombolla exempta d’aquesta situació que vivim  i els estudis han de respondre a les necessitats actuals, per la qual cosa hem d’educar, des de ben petits, en valors com la igualtat de gènere, la inclusió social, la salut física i mental, la promoció de consum responsable i l’acció climàtica. Per aquests motius, la creativitat dels continguts i la gamificació juguen un paper important a l’hora de transferir els coneixements.

L’educació ha d’innovar per a fomentar hàbits de vida saludables i sostenibles, per a empoderar els nens i les nenes perquè esdevinguin adults conscients i perquè aprenguin a resoldre problemes i a prendre decisions amb un impacte positiu.

Uns joves ben formats, empoderats i educats en valors sostenibles son la millor garantia de l’èxit d’una societat i del planeta.

Amb aquest esperit, des de la nostra escola, portem anys treballant amb el Programa Tomando Conciencia Schools amb uns resultats que milloren any rere any.

Tomando Conciencia Schools és un projecte de 12 setmanes de durada que hem anat millorant des de dins mitjançant l’aplicació d’una metodología pròpia que ha donat una grans resultats.

Enguany continuem assessorant a la fundació vers els continguts, col·laborant en la formació del professorat participant,  i elaborant propostes pedagògiques innovadores que poden utilitzar altres centres participants.

És, per això, un projecte molt viu, com la nostra escola. Els nostres nens i nenes, els veritables protagonistes, també tenen molt a dir. No creieu?

Diverses fundacions que col·laboren amb el programa s’han interessat per conèixer la nostra forma de treballar i l’interès que genera en els nostres alumnes aquest projecte. Per aquest motiu,  els han convidat a participar en taules  rodones de treball col·laboratiu on s’han recollit les seves idees i les seves aportacions.

Foto taula rodona amb Paola Tello i Anna Cabré, investigadores de “Antártida para Valientes”

En definitiva, és  una gran aventura que va començar amb un programa d’hàbits de vida saludables i que ha anat creixent amb un treball global d’hàbits de vida sostenible per als nens i nenes, per a totes les persones, per a tot el planeta.

One Planet, One Health.

Volem una generació que tingui cura. Que tinguin cura de si mateixos, de les persones que els envolten i de la nostra casa comú…el planeta.

Creiem i volem. Podem començar ja!  Transformant la nostra escola amb programes com aquest, que son pura innovació aplicada, volem compartir tot el que fem  amb altres escoles creant una plataforma d’inspiració.

Ja formes part del canvi que vols veure al món? Nosaltres ja hi som!

Si t’ha interessat el nostre projecte, clica aquí i t’explicarem més coses de Tomando Conciencia!